Bitcoin wallet

Het zoeken naar een geschikte Bitcoin wallet is geen voor de hand liggende opgave. Elke Bitcoin gebruiker moet kijken naar een goede Bitcoin wallet die het beste bij de persoonlijke wensen past. Daarom is het aan te raden om verschillende Bitcoin wallets te testen. Hier volgt een uitgebreide bespreking over de beste Bitcoin wallets in het algemeen, en de beste Bitcoin wallet (portemonnee) combinatie die je kunt maken.

Bitcoins ontvangen en versturen werkt anders dan je gewend bent in het dagelijks gebruik bij een bank: er ligt veel meer controle bij jezelf. Zowel het beheren als het beveiligen van je bitcoins doe je zelf. Zorg er daarom voor dat je jezelf goed informeert over het gebruik en beveilig je wallet goed voordat je er belangrijke en/of waardevolle transacties mee doet.

Voordat je bitcoins kunt gaan ontvangen en versturen heb je een wallet nodig vanuit waar je Bitcoin adressen beheert. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, welke het beste bij jou past ligt voornamelijk aan wat je precies wilt.

Bitvavo Bitcoin wallet

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo heeft een aparte stichting opgezet voor het verwerken van financiƫle transacties om o.a. zo de tegoeden van haar klanten af te schermen van allerlei financiƫle calamiteiten.

Bitvavo beschikt over een ingebouwde Bitcoin wallet en over andere wallets van populaire cryptovaluta. Zeker de moeite waard om eens te bekijken als je niet zelf een Bitcoin wallet en andere crypto wallets wilt installeren op de computer.